تمامی بخشهای آذربایجان غربی از خدمات پارک علم و فناوری بهرهمند میشوند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ستاری گفت: با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سیاستگذاری های حمایتی توسعه فناوری و مراکز رشد استان ها با سرعت بیشتری دنبال می شود.
وی تصمیمات برای توسعه سیستم شرکتهای دانشبنیان فناور و سرمایهگذاری بخش خصوصی را یکی از محورهای سفر به استان آذربایجان غربی عنوان کرد و افزود: آنچه که باعث رونق و توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی جوانان خلاق و تحصیلکرده میشود، محیط مساعد کسبوکار است و بخش زیرساختی برای توسعه این محیط باید توسط دولت حمایت شود.
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان با اشاره به توسعه پارکهای علم و فناوری گفت: پارکهای علم و فناوری باید بتواند در محیط استان فعال باشند و ارائه خدمت کنند و این موضوع یکی دیگر از محورهای گفت گو با مسئولین استانی در سفر امروز است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری بابیان اینکه مشارکت بخش خصوصی زیستبوم اقتصاد دانشبنیان را رونق میبخشد ،افزود: صندوقهای سرمایهگذاری میتواند به تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ هاکمک کند و همچنین ارائه تسهیلات و حضور سرمایهگذاران خطرپذیر بخش خصوصی برای توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و فناور ضروری است.
ستاری حوزه زیرساختی اقتصاد دانشبنیان را یکی دیگر از محورهای سفر امروز در آذربایجان غربی عنوان کرد و گفت: اگرچه برنامههای حمایتی شرکتهای دانشبنیان دنبال میشود اما باید زیستبوم شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی توسعه پیدا کند.
وی گفت:حمایتهای زیرساختی بتواند بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیان و استارت آپی ترغیب کند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، به حمایت نهادهای مالی مانند بانکها از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: صندوقهای سرمایهگذاری در حوزه پژوهش و فناوری عددهای قابلتوجهی را به حمایت از پژوهشهای مرز دانش و شرکتهای دانشبنیان اختصاص دادهاند. بانکها به این مسیر قدم گذاشته و سال گذشته رقمی در حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان حمایت تسهیلاتی را به این شرکتها اختصاص دادهاند.
ستاری، به نقش شرکتهای دانشبنیان و استارت آپ ها در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰ شرکت دانشبنیان در سپهر اقتصاد کشور نقشآفرینی که میکند. حاصل فعالیت آنان بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد طی سال گذشته بوده است.
وی همچنین به ارتقای جایگاه ایران بر اساس شاخصهای جهانی نوآوری اشاره کرد و گفت: رتبه کشور بر اساس شاخص جهانی نوآوری از 3 سال گذشته تاکنون جهش قابلتوجهی داشته است. ایران با جهشی قابلتوجه از رتبه 75 در سال 2017به جایگاه 65 در سال 2018 رسیده است. این در حالی است که رتبه ایران در این شاخص در سال 2015، 106 بوده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری تأکید کرد: اگرچه ایران در برخی از معیارهای شاخص جهانی نوآوری همچون نیروی انسانی دارای جایگاه بسیار مطلوبی است اما این جایگاه در دیگر معیارها مانند سیاست فناوری و توسعه محیط کسبوکار و همچنین سرمایهگذاری ارتقا پیداکرده است.
بر اساس این گزارش، واحدهای فناوری پارک علم و فناوری آذربایجان غربی باهدف حمایت از کسبوکارهای خلاق و نوپا در محل پارک علم و فناوری این استان افتتاح شد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری همچنین از شرکتهای دانشبنیان و فناورمستقر فعال در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با حضور استاندار و رئیس پارک علم و فناوری بازدید کرد.
تولید سوختهای زیستی، کنترل سیستمهای گرمایشی، الکترونیک، خوراک دام و طیور، تولید مواد و تجهیزات انرژیهای نو و زیستفناوری محور فعالیت واحدهای فناور مستقر در این پارک علم و فناوری است.
ستاری همچنین در بخش دیگری از سفر خود به آذربایجان غربی از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور مستقر در دانشگاه ارومیه، دیدن کرد.
انتهای پیام/4085
انتهای پیام/